Op Prattenburg is een boswachter/toezichthouder werkzaam. Zijn naam is van Dorland en hij zal voor het publiek zowel door de week als in de weekenden een vertrouwde verschijning worden. Naast zijn rol als gastheer draagt hij ook zorg voor de veiligheid in het bos en het toezicht op het naleven van de openstellingsregels. In de afgelopen jaren maakten we op het landgoed gebruik van de invaldiensten van de heer Blom, de heer Blom zal ook nog regelmatig op het landgoed invaldiensten draaien in het weekend.

De Boswachter/Toezichthouder kunt u het best bereiken per mail:

Er zal in de komende tijd veel strenger worden toegezien en gehandhaafd op loslopende honden. Elk jaar weer komen veel reeën en andere bosdieren om het leven omdat ze opgejaagd zijn door honden. Wij verzoeken u daarom ook met klem uw hond, buiten de hondenlosloopgebieden op de Heuvelrug, aan de lijn te houden. U voorkomt onrust bij de dieren in het bos en het krijgen van  een procesverbaal.

 In het onderstaande artikel uit De Rijnpost kunt u meer lezen over dit onderwerp.

Wild doodgebeten

Wild doodgebeten

Weer wild doodgebeten door honden. Regelmatig worden reeën doodgebeten door honden. Honden horen in het bos aan de lijn. Het jachtinstinct van een hond is groot, hoe mak hij thuis ook...

Lees meer ...